Духовни значења на јагода месечина (2022 и 2023 година)

Thomas Miller 26-07-2023
Thomas Miller

Јагода Месечина претставува период на развој и нови почетоци. Ова е време да го посеете семето на вашите цели и да гледате како тие се остваруваат.

Затоа, внимавајте да ги поставите вашите намери за време на оваа прекрасна фаза на Месечината, без оглед на вашите цели за претстојната година.

Одвојте малку време да се опуштите и да дишете во топлиот јунски воздух. Како што официјално започнува летото, има пријатен ароматичен мирис. Летното сонце цвета на својот врв додека бујните зелени лисја се нишаат на мекиот воздух.

Секоја полна месечина има уникатно име во зависност од месецот или годината кога се појавува. Луѓето би можеле да размислат како секоја сезона влијае на нив и на природниот свет, давајќи и име на секоја полна месечина. Имињата на полните месечини се разликуваат малку во зависност од тоа каде потекнуваат.

Месечината со јагода е полна месечина што се појавува во јуни и има духовно значење. Името потекнува од племето на домородните Американци Алгонкин во североисточниот дел на САД и во источна Канада, кое го именувало по шумските јагоди што созреваат во овој период од годината, подготвени за берба. Духовното значење зад Месечината јагода вклучува љубов, среќа, истрајност, позитивност, љубопитност, оптимизам, цврстина и отвореност. Јагодата месечина е исто така поврзана со искористување на внатрешната мудрост и прифаќање на она што знаете дека е вистина. Јагодата месечина е исто така време за оптимизам, магија, задоволство и чудо

СодржинаСокриј1) Што е Месечината на јагода? 2) Духовни значења на Јагода Месечина 3) Кога беше Месечината на јагода 2022 година? 4) Кога ќе биде Месечината на јагода 2023 година? 5) Други имиња за Јагода Месечина 6) Како да ја прославиме и почитуваме Месечината на јагода? 7) Видео: Што е значењето на Месечината на јагода?

Што е Месечината на јагоди?

Полната месечина во јуни, обично околу летната краткоденица, е позната како „месечина од јагоди“. Месечината е почитувана како моќен приказ на женската енергија, интуиција и емоционална приемчивост во бројни духовни и културни традиции.

Истоименото овошје, често се смета за симбол на љубов, сладост и изобилство, е поврзани со јагода месечина.

Месечината со јагода се смета во некои домородните американски традиции како време за ценење на благословите на земјата и за стекнување подлабоки врски со природата.

Во духовна смисла, месечината од јагода е шанса да се развие подлабока благодарност и благодарност за придобивките од нашиот живот и проширување на нашите срца кон изобилството и љубовта околу нас. Тоа може да биде и период за размислување, самоиспитување и зајакнување на нашите духовни рутини.

Духовни значења на Месечината јагода

Месечината со јагода , со своето примамливо име и блескаво присуство, има подлабоко духовно значење што одекнува кај многумина.

1) Изобилство и плодност

Во многукултури, месечината од јагоди е поврзана со плодноста и изобилството. Тоа е така затоа што јуни е месец кога културите се изобилни, а се смета дека јагодите претставуваат плодност и нови почетоци.

Значи, на јагода месечина може да се гледа како на време буквално и фигуративно да се радуваме на резултатите од нашиот напор.

2) Трансформација и раст

Месечината со јагода се гледа од некои духовни традиции како време на промени и развој. Ова може да биде резултат на честите асоцијации на полната месечина со почетоците и завршувањето на циклусите.

Ова е совршен момент да направиме сметка за тоа колку далеку сме стигнале во однос на нашиот духовен и личен развој и да правиме планови за иднината.

3) Благодарност и благодарност

Месечината со јагода може да се гледа и како момент да ја покажеме нашата благодарност за придобивките од нашето постоење. Ова е особено релевантно со оглед на богатството на месецот и можноста да се препознаат и да се изразат благодарност за нашите благослови.

4) Заедница и поврзаност

Месечината со јагода може да се гледа како време за негување на заедницата и врските со луѓето. Ова може да значи поврзување со оние кои ги споделуваат нашите духовни убедувања и вредности или славење на сезоната со најблиските. Можеме да си помагаме еден на друг по нашите соодветни патеки на развој и промена.

5) Будење и обновување

ЈагодаМесечината пристигнува за време на врвот на летото, сезона на топлина и виталност. Духовно, тоа означува време на будење и обновување, повикувајќи нè повторно да се поврземе со нашето внатрешно јас и да се усогласиме со нашата вистинска цел.

Не охрабрува да ги отфрлиме старите модели, да го прифатиме личниот раст и да зачекориме во нашата автентична моќ.

6) Емоционално исцелување

Месечината на јагода енергијата има длабок ефект врз нашите емоции, давајќи можност за емоционално заздравување и ослободување. Ги осветлува областите во нас кои бараат внимание и не поканува да навлеземе длабоко во нашиот емотивен пејзаж.

Со признавање и работа преку нерешените емоции, можеме да најдеме исцелување, реставрација и поголемо чувство за внатрешен мир.

7) Манифестација и поставување намери

Како моќно време на манифестација, Месечината на јагода дава моќна можност да поставиме намери и да ги оствариме нашите соништа. Нејзината енергија ги засилува нашите намери, помагајќи да ги усогласиме нашите мисли и постапки со нашите најдлабоки желби.

Со искористување на енергијата на Месечината на Јагода, можеме да манифестираме позитивни промени во нашите животи и да ги манифестираме нашите највистински аспирации.

Исто така види: Што значи духовно да се види бел був?

Кога беше Месечината на јагода 2022 година?

Полната месечина во јуни 2022 година се нарекува Месечина на јагода. Настанот се случува на 14 јуни и го достигнува врвот во 7:52 часот по источно стандардно време.

When Will be the Strawberry Moon2023?

Јагода месечина во 2023 година треба да се случи во сабота, 3-ти јуни. Ова е датумот кога полната месечина ќе биде видлива на ноќното небо, појавувајќи се како тркалезен, светол диск целосно осветлен од сончевите зраци.

Новата месечина од јагода, од друга страна, ќе се случи на Петок, 19 мај. Вреди да се напомене дека специфичните карактеристики на Месечината, како што се нејзиниот изглед и боја, остануваат исти без оглед на месецот кога се појавува. Терминот „Јагода Месечина“ е повеќе традиционално име дадено на полната месечина во јуни.

Интересно е што Месечината на јагодата во 2023 година ќе се совпадне со летната краткоденица. Летната краткоденица е денот со најдолг период на дневна светлина и го означува почетокот на летото на северната хемисфера.

Се случува на секои 20 години, типично паѓајќи на 20-ти, 21-ви или 22-ри јуни. Ова порамнување на Месечината на Јагода и летната краткоденица му додава посебно значење на настанот.

Според астрологот и психичар Серафис, Месечината на Јагода во 2023 година се очекува да зрачи со радосна, со висок дух, па дури и секси енергија .

Други имиња за јагода месечина

12-те полни месечини што се случуваат секоја година имаат различни имиња во различни култури. Вообичаено, тие се засноваат на типична активност што се случува во тој период од годината, а не на одредена боја.

Анишинаабес го користат терминот Цветана месечина за даопишете ја сезоната на цветање. Спротивно на тоа, чироки го користат терминот Зелена пченкарна месечина, а западните Абенаки го користат Хоер Мун за да укажат дека е време да се стремиме кон незрели култури.

Некои наслови нагласуваат дека ова е период на нов живот: Тлингитите имаат се однесува на времето кога некои животни се раѓаат во нивниот регион како „Месечина на раѓање“ (Северозападниот дел на Пацификот).

Крајските зборови како „месечина што се отвора“ и „месечина што носи јајца“ исто така алудираат на време кога се раѓаат бројни животни.

Медената месечина и Мед Месечината се уште две имиња за ова месечината што се користи во Европа. Браковите вообичаено се празнувале во јуни, што го носи името на римската божица на унијата, Јунона. „Медениот месец“ што пристигнува по бракот можеби е поврзан со ова алтернативно име за месечината!

Како да ја прославиме и почитуваме месечината на јагоди?

Фестивалот на летната краткоденица а најдолгиот ден во годината Лита е отелотворена од Јагода Месечина во јуни. Се наоѓаме на пресвртница во Тркалото на годината додека го прифаќаме доаѓањето на летото.

Светлината половина од годината сега го достигна врвот и постепено ќе се намалува како што деновите се скратуваат и се движиме кон потемната половина од годината. Останува многу светлина пред формалната транзиција, затоа не се откажувајте.

Позитивното размислување се поттикнува за време на Месечината на јагода. Кога ќе почнеме да уживаме во наградите на градините што ги засадивме и се грижевме за нивпретходните неколку месеци, го славиме доаѓањето на сезоната на жетва и должината на летните денови.

Ако вашата градина има полна месечина, набљудувајте ја таму. Изберете ги вашите јагоди или набавете ги на фармерскиот пазар во соседството. Друг одличен пристап за чест на Месечината на јагода е собирање цвеќиња и нивно ставање во контејнери низ вашата куќа и на вашиот олтар.

Логорскиот оган запален за време на Месечината на Јагода има потенцијал да генерира интензивна енергија бидејќи огнот е моќен амблем на Лита на сонцето и летото.

Поставете ги вашите намери со среќа, радост и внатрешен мир на умот. Признајте дека вашите напори се исплатат и дека наградите од вашиот труд почнуваат да созреваат. Размислете за патеката пред вас додека тивко седите со мислите.

За време на Месечината на јагода, црвената, розовата, белата и зелената боја се типични олтарни бои. Донесете го пламенот до вашиот олтар со свеќи бидејќи огнот е секогаш моќно дополнување на ритуалите.

Изработката на месечева вода и искористувањето на силата на полната месечина за време на летниот врв, блиску до солстициумот, се одлична употреба на Месечината од јагоди.

Запомнете дека како ќе ја видите полната месечина зависи целосно од вас и зависи од вашиот распоред. Не постои правилен или погрешен пристап; следете ги вашите инстинкти.

Последни зборови од духовните објави

Многу луѓе ја поврзуваат месечината од јагоди со прекрасен период на поврзување,благодарност и духовен развој.

Можеме да ја развиеме нашата интуиција и да ги зајакнеме нашите односи со оние околу нас со прилагодување во енергијата на овој моќен лунарен настан. Како резултат на тоа, ќе најдеме повеќе спокојство, радост и исполнетост во нашите животи.

Исто така види: Ангел број 8 значења & засилувач; Духовна симболика

Видео: Што е значењето на Месечината јагода?

Вие Може и да се допаѓа

1) Депилација и засилувач; Духовни значења, личноста на слабеење на месечината

2) Депилација и засилувач; Духовни значења, личноста на полумесечина што се намалува

3) симболика на месечината и духовни значења

4) духовни значења крвна месечина или црвена месечина

Thomas Miller

Томас Милер е страстен писател и духовен ентузијаст, познат по неговото длабоко разбирање и познавање на духовните значења и симболика. Со позадина во психологијата и силен интерес за езотерични традиции, Томас поминал години истражувајќи ги мистичните сфери на различни култури и религии.Роден и израснат во мало гратче, Томас секогаш бил заинтригиран од мистериите на животот и подлабоките духовни вистини кои постојат надвор од материјалниот свет. Оваа љубопитност го навела да тргне на патување на самооткривање и духовно будење, проучувајќи различни антички филозофии, мистични практики и метафизички теории.Блогот на Томас, Сè за духовните значења и симболиката, е кулминација на неговото опширно истражување и лични искуства. Преку неговите дела, тој има за цел да ги води и инспирира поединците во нивното сопствено духовно истражување, помагајќи им да ги откријат длабоките значења зад симболите, знаците и синхроницитетите што се случуваат во нивните животи.Со топол и емпатичен стил на пишување, Томас создава безбеден простор за неговите читатели да се вклучат во размислување и интроспекција. Неговите написи навлегуваат во широк спектар на теми, вклучувајќи толкување на соништата, нумерологија, астрологија, читање на тарот и употреба на кристали и скапоцени камења за духовно исцелување.Како цврст верник во меѓусебната поврзаност на сите суштества, Томас ги охрабрува своите читатели да пронајдатнивниот сопствен уникатен духовен пат, истовремено почитувајќи ја и ценејќи ја различноста на системите на верување. Преку неговиот блог, тој има за цел да поттикне чувство на единство, љубов и разбирање меѓу поединци со различно потекло и верувања.Покрај пишувањето, Томас спроведува и работилници и семинари за духовно будење, самозајакнување и личен раст. Преку овие искуствени сесии, тој им помага на учесниците да ја искористат нивната внатрешна мудрост и да го отклучат нивниот неограничен потенцијал.Писмото на Томас се здоби со признание за својата длабочина и автентичност, привлекувајќи ги читателите од сите сфери на животот. Тој верува дека секој има вродена способност да се поврзе со своето духовно јас и да ги разоткрие скриените значења зад животните искуства.Без разлика дали сте искусен духовен трагач или само ги правите првите чекори на духовниот пат, блогот на Томас Милер е вреден извор за проширување на вашето знаење, наоѓање инспирација и прифаќање на подлабоко разбирање на духовниот свет.